Gent organiseert extra dag tijdens het Lichtfestival in 2018

Gent organiseert extra dag tijdens het Lichtfestival in 2018

Het Gentse stadsbestuur organiseert volgend jaar een extra dag van het Lichtfestival. Bij de laatste editie in 2015 waren er 640.000 bezoekers. 35 kunstenaars zullen projecties doen en lichtspektakels opzetten in de Gentse straten. In totaal wordt het lichtfestival georganiseerd over een traject van 6,6 kilometer. 22 kunstenaars komen uit België, van wie 17 uit Gent zelf. Daarnaast is er plaats voor 15 internationale kunstenaars: 5 kunstenaars komen uit Frankrijk, 3 uit Nederland, en telkens 2 uit Duitsland en Groot-Brittannië. Maar ook de VS, Estland en Hongarije leveren een lichtkunstenaar.

In 2018 loopt dat traject door het kunstenkwartier en het historisch centrum van Gent. Ook het industriële verleden van Gent wordt tijdens het lichtfestival in de schijnwerpers gezet. Het parcours loopt van het Sint-Pietersplein tot aan het Museum over Industrie, Arbeid en Textiel (MIAT). Er is geen start- of eindpunt, starten kan dus om het even waar. De stad Gent wil er met eenrichtingsverkeer voor zorgen dat de doorstroming vlot gaat.

Het Lichtfestival begint in 2018 om 19 uur in plaats van 18 uur, zodat bewoners na de werkdag vlot naar huis kunnen, mensen die in het centrum werken de stad nog vlot kunnen verlaten en het festival ook beter bereikbaar wordt voor bezoekers. De vierde editie start op woensdag 31 januari en eindigt op 4 februari 2018. De toegang is gratis.

bron: Belga