Al meer dan 22.000 nieuwe jobs gecreëerd via ‘nulbijdrage’

Al meer dan 22.000 nieuwe jobs gecreëerd via 'nulbijdrage'

Door de ‘nulbijdrage’, waardoor een onderneming geen werkgeversbijdrage moet betalen voor een eerste aanwerving, zijn er tussen begin 2016 en april 2017 22.000 nieuwe jobs gecreëerd. Dat zeggen ministers Maggie De Block (Sociale Zaken) en Denis Ducarme (Middenstand, Zelfstandigen en KMO’s) in een persbericht. De nulbijdrage is één van de maatregelen uit het pakket van de taxshift. Door de maatregel, die is ingegaan op 1 januari 2016, moet een onderneming die voor het eerst een job creëert, voor die job nooit werkgeversbijdragen te betalen.

Uit cijfers blijkt nu dat er tussen 2016 en eind maart 2017 22.188 ondernemingen voor het eerst een job hebben gecreëerd en een werknemer hebben aangeworven.

“Dit zijn extra jobs, jobs, jobs”, reageert minister De Block. “Dat betekent dat mensen meer koopkracht krijgen en onze economie meer slagkracht. Het is ook goed nieuws voor de sociale zekerheid, want mensen met een job hoeven niet te leven van een uitkering”, aldus de Open Vld-minister. Ook haar MR-collega Denis Ducarme reageert tevreden. Hij wil de betrokken ondernemingen ook “feliciteren met hun bijdrage aan de jobcreatie en met hun ondernemerszin die de motor vormt van onze economie.”

bron: Belga