Werken voor een goed doel: Sofie Neyens voor NGO Wereldsolidariteit

Sofie, je bent vrijwilliger bij de ngo Wereldsolidariteit. Wat doe je daar?

Elk jaar help ik tijdens de ‘20 kilometer van Brussel’ om lopers, die zich laten sponsoren ten voordele van Wereldsolidarteit, in de watten te leggen. De voorbije editie ging hun steun naar kledingarbeidsters in Bangladesh, Indonesië en Cambodja. Onze kinderen (10, 6 en 4 jaar) ‘vrijwilligen’ ondertussen mee: T-shirts uitdelen, broodjes smeren en supporteren. Zo geven we de solidaire spirit mee in onze opvoeding.

Wat motiveert je?

Ik was altijd al begaan met rechtvaardigheid in de wereld. Kinderen krijgen versterkte dit gevoel. Bij de geboorte van onze jongste zoon, schonken we een groot deel van de giften van familie en vrienden aan Wereldsolidariteit. Als je kijkt naar de omstandigheden waarin kinderen elders geboren worden, dan is dat voor mij bijna evident.

Is Wereldsolidariteit op zoek naar vrijwilligers?

Wij zoeken altijd ‘vrijwillige ambassadeurs’. Door te sensibliseren hopen we dat zoveel mogelijk mensen zich vragen stellen en bewuster consumeren. De campagne #cleanekleren komt op voor een veilige werkplek en een leefbaar loon voor de makers van onze sportshirts in landen als Cambodja en Indonesië. Met een grote petitieactie willen we sportmerken overtuigen om schone kleren te produceren. Ronde-winnaar Philippe Gilbert zette als eerste zijn handtekening onder de campagne. Teken ook op: www.cleanekleren.be.


Ben je op zoek naar een goed doel dat je als vrijwilliger of financieel zou kunnen steunen? Surf naar Goededoelen.be, een website van de Koning Boudewijnstichting.