Woordvoerster Open Vld verhuist naar AB Inbev

Open Vld-woordvoerster Laure Stuyck gaat deze week aan de slag bij AB Inbev als Manager Externe Communicatie BeLux. Zij wordt opgevolgd door Kristof Windels, die eerder aan de slag was op een liberaal kabinet. “Nieuwe kansen moet je grijpen en ik gun Laure de uitdaging van harte”, zegt voorzitster Gwendolyn Rutten. Stuyck werkte eerst voor zelfstandigenorganisatie Unizo alvorens ze naar de Vlaamse liberalen verhuisde. “Samen met voorzitter Gwendolyn Rutten schreef ik vijf jaar mee aan een positief liberaal verhaal. De passie, visie en enorme gedrevenheid van Gwendolyn zijn inspirerend en leerrijk voor iedereen die met haar werkt. Het zijn net die passie voor kwaliteit en een duidelijke ambitie die ook bij de grootste bierbrouwer ter wereld voorop staan”, blikt ze terug.

De nieuwe woordvoerder van Open Vld is Kristof Windels. Hij werkte eerder voor De Morgen en was nadien woordvoerder van toenmalig Vlaams viceminister-president Annemie Turtelboom en van Ghelamco.

“Ik heb boeiende en leerrijke jaren achter de rug in het bedrijfsleven, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Politiek is een passie”, zegt Windels. “Ik was dan ook meteen geïnteresseerd toen de voorzitter van Open Vld me belde met dit voorstel. Ik herken me volledig in het positieve liberale verhaal waar Gwendolyn Rutten dag in dag uit voor staat en voor gaat. Het minste wat je kan zeggen, is dat ik er bijzonder veel goesting in heb”.

bron: Belga