Stijn de Vreese is 'Beste viskok van 2018'

door
Belga
Leestijd 1 min.

Stijn de Vreese van restaurant Benoit en Bernard Dewitte uit Ouwegem is uitgeroepen tot beste viskok van 2018. Dat heeft minister van Landbouw Joke Schauvliege bekendgemaakt in Gent. Aan de wedstrijd voor professionele koks namen vijf finalisten deel, die de opdracht kregen met rode poon een gerecht te bereiden. De vijf geselecteerde chefs kozen een gerecht op basis van rode poon, de Vis van het Jaar 2017, dat in hun restaurant op de kaart staat. De laureaten waren Olivier Dumali (Atelier-Traiteur Niek Ducheyne in Brugge), Xander Verzelen (restaurant L'Improviste by David Selen in Waregem), Jeff Beyens (restaurant Poorthuys Genk in Bokrijk) en Stijn de Vreese (restaurant Benoit en Bernard Dewitte uit Ouwegem). Die laatste ging naar huis met de 'Viskok van het Jaar'-trofee en een cheque ter waarde van 750 euro. De prijzen werden uitgereikt door minister Joke Schauvliege, voogdijminister van VLAM.

bron: Belga