Kwal. WK basket 2019 (m) – Lasisi en Akyazili vervangen Serron en Tabu

Kwal. WK basket 2019 (m) - Lasisi en Akyazili vervangen Serron en Tabu

Jonathan Tabu (Bilbao) en Quentin Serron (Grevelingen) moeten geblesseerd afhaken voor de eerste WK-kwalificatiewedstrijd van de Belgian Lions, vrijdag in Antwerpen tegen Frankrijk. Ze worden in de selectie van twaalf vervangen door Elias Lasisi (Oostende) en Thomas Akyazili (Antwerp). Tabu liep afgelopen weekend in de Spaanse competitie een schouderblessure op, in Frankrijk moest Serron met een knieblessure naar de kant. De Lions kunnen ook al niet rekenen op Sam Van Rossom (Valencia) en Matt Lojeski (Panathinaikos Athene). Dat door een dispuut tussen de FIBA en de EuroLeague, die zijn kalender weigert aan te passen. Van Rossom en Lojeski treden donderdag en vrijdag met hun club in de Euroleague aan.
“In 2016 misten we Axel Hervelle, Pierre-Antoine Gillet, Van Rossom, Lojeski en Serron door blessures. Toch kwalificeerden we ons voor een vierde opeenvolgende EK. Ik blijf dus ambitieus”, zegt bondscoach Eddy Casteels. “De weg naar een eerste WK (China 2019) is hard en lang, maar ik geloof in het talent en de ervaring van onder meer Maxime De Zeeuw, Pierre-Antoine Gillet, Hans Vanwijn, Vincent Kesteloot, Retin Obasohan, Kevin Tumba en Jean Salumu.”
Frankrijk en ook Rusland, volgende week maandag de tweede tegenstander van de Belgen, missen heel wat spelers met Euroleague- of NBA-verplichtingen.

.

bron: Belga