Kringwinkels ViTeS zamelen dekens in voor Samusocial

Kringwinkels ViTeS zamelen dekens in voor Samusocial

De Kringwinkels ViTeS, die actief zijn in Leuven, Brussel en de Brusselse rand, gaan dekens inzamelen voor daklozenorganisatie Samusocial en de OCMW’s. Door het Samusocial-schandaal krijgt de organisatie een pak minder donaties van geld en dekens. ViTeS zamelen elk jaar dekens in voor organisaties en OCMW’s die deze kunnen gebruiken tijdens de winter. Afgelopen zomer nam het zelf al contact op met Samusocial. Bij een tekort kunnen ze nu rekenen op de hulp van de kringwinkels.

“Binnen de kringwinkel vonden we het niet kunnen dat mensen die op straat leven het slachtoffer worden van iets wat beleidsmatig is misgelopen”, vertelt Ingrid De Roo, communicatieverantwoordelijke van Kringwinkels ViTeS.

Samusocial lanceerde begin november zelf nog een oproep naar de mensen om dekens te doneren. Jaarlijks hebben ze er zo’n 6.000 nodig om uit te delen aan daklozen. Na het schandaal en de verminderde donaties van giften en dekens, dreigde de Brusselse daklozenorganisatie te moeten rantsoeneren op dekens. De weersomstandigheden zorgen er vaak voor dat een deken niet langer dan een nacht meegaat.

Kringwinkels ViTeS is een sociaal tewerkstellingsinitiatief en zorgt voor werk, maar is zelf niet actief op het terrein met de daklozen. Dekens kunnen binnengebracht worden in één van de winkelpunten of worden gratis opgehaald door ViTeS.

bron: Belga