ATP World Tour Finals – “Ik ben een betere speler geworden”

ATP World Tour Finals - "Ik ben een betere speler geworden"

David Goffin (ATP-7) is na zijn nederlaag in de finale van de ATP World Tour Finals in Londen naar eigen zeggen fier op wat hij bereikt heeft, “zelfs als ben ik ontgoocheld dat ik de finale verloren heb”. Onze landgenoot moest de duimen leggen tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP-3). “Ik wilde duidelijk maken aan Dimitrov dat het een compleet andere wedstrijd zou worden dan tijdens de groepsfase en dat hij zou moeten vechten om te kunnen winnen”, zegt Goffin, die terugblikt op zijn verlies met 6-0 en 6-2 tegen de Bulgaar op woensdag. “Ik heb geen spijt. Ik wilde agressief spelen en daar ben ik in geslaagd. Maar Grigor heeft heel goed gespeeld en was erg sterk. Hij was deze week onklopbaar. Hij verdient het om het toernooi te winnen.”
Ondanks zijn nederlaag in de finale kan de 26-jarige Luikenaar tevreden terugkijken op zijn toernooi. Zo slaagde hij erin om zowel de Spanjaard Rafael Nadal (ATP-1) als de Zwitser Roger Federer (ATP-2) uit te schakelen. “Ik heb bewezen dat ik mijn plaats op dit toernooi verdiend heb”, zegt Goffin. “Na deze week, denk ik dat ik een betere speler ben geworden. Mentaal, maar ook fysiek.”
Onze landgenoot kan nu met veel vertrouwen toeleven naar de de finale van de Davis Cup volgend weekend in Rijsel, waar België het opneemt tegen Frankrijk. “Ik maak me niet te veel zorgen. Waar ik hier in geslaagd ben, geeft me veel vertrouwen voor de Davis Cup-finale en om volgend jaar nog sterker terug te komen”, aldus Goffin. “Het zal niet makkelijk zijn om te recupereren, maar ik ga meteen aan de slag met het medische team dat mij zeker en vast in de watten gaat leggen en helpen. Ik ga in elk geval alles geven.”

bron: Belga