Weerbericht – Zachter weer in aantocht

Weerbericht - Zachter weer in aantocht

Deze namiddag verwachten we over de zuidwestelijke landshelft droog weer met brede opklaringen en enkele wolkenvelden. Over het noordoostelijke deel zijn er ook opklaringen, maar vallen er een paar lokale buien. In de Hoge Ardennen kunnen de buien eventueel nog een wat winters karakter hebben. De maxima schommelen tussen 2 graden in de Hoge Venen en 9 graden in het westen. Dat meldt het KMI. Vanavond blijft de kans op een bui in het noordoosten bestaan, elders is het droog met vaak brede opklaringen. Volgende nacht neemt de bewolking vanuit het westen toe, maar blijft het grotendeels droog. Over het zuidoosten zijn er nog lange tijd opklaringen. Over het westen en het noordwesten vergroot op het einde van de nacht de kans op wat lichte regen. De minima schommelen tussen -2 graden in het zuidoosten van het land en 5 graden aan de kust.

Morgen is het vaak betrokken met regelmatig regen of motregen, eventueel voorafgegaan door wat sneeuw op de Ardense hoogten. Het wordt echter zachter vanaf het westen met maxima van 5 graden in de Hoge Venen tot 12 graden aan de kust.

Tijdens de nacht van maandag op dinsdag blijft het zwaarbewolkt met perioden van regen. Op de Ardense hoogten wordt het zicht beperkt door de lage wolkenvelden. Ten zuiden van Samber en Maas schommelen de temperaturen eerst tussen 5 en 7 graden maar later wordt het zachter met op het einde van de nacht waarden tussen 7 en 9 graden. Elders is er weinig verandering met minima tussen 9 en 12 graden.

Dinsdagvoormiddag is het betrokken met regen. In de loop van de namiddag blijft het zwaarbewolkt maar wordt het geleidelijk droger vanaf het westen. De maxima schommelen tussen 6 graden in de Hoge Venen en 13 graden in de kuststreek.

Woensdag is er eerst kans op nevel of lage wolkenvelden. Daarna wordt het droog en vrij zonnig. Het is zacht met maxima tussen 9 graden in de Hoge Venen en 14 graden aan de kust. Donderdag is het wisselend tot zwaarbewolkt met kans op regen. Het blijft zeer zacht met 15 of 16 graden in het centrum van het land.

bron: Belga