Rellen in Brussel – Korpschef lokale politie Brussel ‘betreurt’ beschuldigingen van minister Geens

Michel Govaerts, de korpschef van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene, betreurde zondagavond de uitpraken van Justitieminister Koen Geens in het VRT-programma “De Zevende Dag” over het beheer van de rellen op 11 november in het centrum van Brussel. Tijdens de uitzending had minister Geens onder meer gewezen op een gebrek aan professionalisme van de lokale politie. “Korpschef Michel Goovaerts betreurt de reactie van de minister van Justitie, die getuigt van weinig beschouwingen voor de lokale politie van Brussel, en roept op tot constructieve gesprekken met alle betrokken partijen”, aldus Ilse Van de Keere, woordvoerder van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene.
Minister Geens toonde zich in het tv-programma kritisch over het beheer van de politie van Brussel bij de rellen van 11 november. “Dit is niet mijn eerste mindere ervaring met de politie van Brussel-Stad. Dit is niet professioneel”, zei hij over het rapport dat is opgesteld na de rellen van zaterdag. Hij wijst er op dat de voorspelbaarheid en beheersbaarheid van de crisis immers “vrij groot was”.
Volgens de justitieminister is het alvast geen kwestie van middelen voor de Brusselse politie. Er is geen stad waar meer wordt in geïnvesteerd, aldus Geens.

bron: Belga