Jupiler Pro League - Racing Genk knokt zich naar driepunter bij Zulte Waregem

Racing Genk heeft vandaag op de vijftiende speeldag van de Jupiler Pro League de volle buit gepakt in het Regenboogstadion. Een vroeg doelpunt van Alejandro Pozuelo volstond voor de zege tegen Zulte Waregem. Genk klimt in de stand voorlopig naar de zesde plaats. Zulte Waregem, dat zijn zesde nederlaag in zeven wedstrijden leed, is in vrije val en staat nu negende. De Limburgers startten de partij het best. Na zeven minuten vond Uronen na een lang uitgesponnen aanval centraal Pozuelo, die de bal beheerst binnenknalde: 0-1. De thuisploeg reageerde met een poging vanop afstand van Cordaro, maar het was wachten tot op het halfuur vooraleer Saponjic de thuisaanhang nog eens kon doen opveren. De Serviër zag zijn laag schot uiteenspatten op de paal.

Na rust werd de partij potiger en bezoekers Ingvartsen, Buffel en Heynen pakten nog voor het uur alle drie geel. Na een kopbal van Aidoo (naast) nam Zulte Waregem het commando steeds meer in handen. Een volley van Baudry ging naast en Saponjic trapte een reuzenkans over. Genk reageerde met een schuiver van Malinovskyi (voorlangs) en een knal van Buffel (over). In het slot was er nog een uitstekende mogelijkheid voor Saponjic, maar die faalde opnieuw in de afwerking. Zulte Waregem scoorde niet meer. Genk evenmin, want Schrijvers mikte in blessuretijd op de counter nog een levensgrote kans naast.

Voor Genk is het de achtste competitiewedstrijd zonder nederlaag. Zulte Waregem zit aan een abominabele reeks van 3/21.