EuroMillions Volley League – Menen pakt leidersplaats over

Na de achtste speeldag van de EuroMillions Volley League ziet de stand er helemaal anders uit. Met nog één wedstrijd in de heenronde te gaan, voert Menen de rangschikking aan. In Guibertin had Menen aan drie sets genoeg om de leidersplaats te veroveren. De Franse hoofdaanvaller Winkelmuller scoorde ook in Waals-Brabant de meeste punten en hielp de West-Vlamingen zo aan een nieuwe zege. Nooit kwam Menen in de problemen tegen thuisploeg Guiberti, waardoor de klus in drie korte sets (18-25, 17-25, 20-25) geklaard werd.
Eerder op de dag had Gent kans op een eerste zege, maar ook in Borgworm moest het de duimen leggen na een tiebreak (25-23, 25-23, 17-25, 20-25, 15-10). Thuisspeler Pavelka scoorde 26 punten en had zo een groot aandeel in de thuisoverwinning. Bij de bezoekers zorgden vooral De Vries (23 punten) en Lowie Stuer (19), libero van de Red Dragons maar bij Gent op de hoek, voor de punten.
Menen staat dus op kop na acht speeldagen met 17 punten. Dan volgen Aalst, Roeselare en Maaseik met 15 punten. Leuven vervolledigt de top vijf met 12 punten. Daarna gaapt al een kloofje met de Waalse ploegen Borgworm en Guibertin (7) die de zevende plaats delen. Amigos Zoersel (5) en Gent (3, maar nog zonder zege) sluiten het rijtje.
De heenronde wordt volgende week afgesloten met de topper tussen Menen en Aalst. Roeselare (bij Gent) en Maaseik (thuis tegen Amigos Zoersel) treffen een haalbare kaart. Op zondag ontvangt Borgworm nog Haasrode Leuven.

.

bron: Belga