ATP World Tour Finals – David Goffin heeft tegen Dimitrov afspraak met de geschiedenis

ATP World Tour Finals - David Goffin heeft tegen Dimitrov afspraak met de geschiedenis

David Goffin (ATP 8) kan vanavond in Londen in de finale van de ATP World Tour Finals de grootste zege in zijn carrière boeken. Na zijn stuntzege tegen Roger Federer (ATP 2) wacht in de eindstrijd de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 6), die als favoriet start. Goffin en Dimitrov kwamen elkaar woensdag in de tweede groepswedstrijd in Londen al tegen, en toen was het verschil erg groot. Goffin had geen schijn van kans en kon slechts twee spelletjes winnen. Het werd 6-0 en 6-2 in het voordeel van Dimitrov. “Dat was een erg moeilijke match”, erkende Goffin. “Eigenlijk zat ik zelfs nooit in de match. Maar vandaag is een andere partij, een finale. Ik ga proberen op een andere manier te spelen. Het voordeel is dat het nauwelijks slechter kan gaan dan woensdag.”

Eén ding is zeker: er zal vandaag een nieuwe naam gegraveerd worden in de trofee. Voor zowel Goffin als Dimitrov was het hun eerste ‘volledige’ deelname aan de World Tour Finals. Goffin speelde vorig jaar, als vervanger van de geblesseerde Monfils, wel al één groepswedstrijd.

Dimitrov zal vanavond boordevol vertrouwen op het terrein staan. Hij maakte gisteren een einde aan het knappe toernooi van de Amerikaan Jack Sock (ATP 9) en heeft naar eigen zeggen “niets te verliezen”. “Ik zou heel graag op ‘replay’ kunnen duwen en de partij van woensdag opnieuw spelen”, lachte de Bulgaar. “Maar dat kan niet. Die wedstrijd ligt in het verleden. Ik ben er zeker van dat geen van ons twee daar vandaag nog aan zal denken. David is een erg intelligente speler. Hij heeft hier al mooi overwinningen behaald en is bezig aan een sterk seizoenseinde. Ik denk dat hij veel vertrouwen heeft, maar dat heb ik ook. We hebben beiden niets te verliezen.”

bron: Belga