ATP World Tour Finals - David Goffin beleefde "fantastische week"

door
Belga
Leestijd 1 min.

"Ik heb hier een fantastische week beleefd", verklaarde David Goffin (ATP-7) nadat hij zondag in de O2 Arena van Londen in de finale van de ATP World Tour Finals de duimen had moeten leggen voor de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP-3). "Ik wil allereerst Grigor feliciteren voor deze titel en voor zijn seizoen. Het was een bijzondere week, één met veel emoties en veel vermoeidheid. Nu ben ik echt moe."

"Het was niet evident om me voor deze wedstrijd op te laden, na de zware nederlaag die ik in de groepsfase leed tegen Dimitrov. Maar we hebben met het team enorm hard gewerkt. Ik wil hen bedanken, zonder hen had ik hier nooit gestaan."

Volgende week heeft Goffin al opnieuw een grote afspraak. In Rijsel neemt hij het dan met het Belgische team in de finale van de Davis Cup op tegen Frankrijk. "Ik denk dat ik nu eerst enkele dagen zal rusten en dan ben ik er volgend weekend weer klaar voor. Het is een grote eer dat ik mijn land nog eens mag vertegenwoordigen in de Davis Cup-finale. Ik zal het maximum geven, zoals ik dat afgelopen week ook hier gedaan heb."

"David is een geweldige kerel", reageerde Dimitrov. "Hij heeft deze week en de voorbije maanden heel veel progressie gemaakt. Ik ben trots dat ik tegen hem gespeeld heb en wens hem veel succes voor de Davis Cup.

.

bron: Belga