Rode Duivels wervelen in de Premier League

De Rode Duivels in Engelse loondienst hebben een vruchtbaar weekend achter de rug. Zo maakten Kompany en Benteke hun comeback, terwijl er een karrevracht aan Belgische goals viel.
door
Maarten
Leestijd 2 min.

Vooral in de Premier League kleurde de voorbije speeldag zwart-geel-rood. Bij Manchester City vierde Vincent Kompany zijn terugkeer, en met succes. Tegen Leicester City mocht de centrale verdediger voor het eerst opdraven sinds hij eind augustus een blessure opliep bij de Rode Duivels. Kompany stond meteen de volle 90 minuten tussen de lijnen en hielp zijn ploeg aan een 0-2 overwinning.

"Hebben Kompany nodig"

Na afloop kreeg hij complimenten van trainer Pep Guardiola. "Ik hoop dat Kompany in vorm blijft de komende tijd, want we zullen hem nodig hebben", verwees de Spanjaard naar het uitvallen van verdediger John Stones.

"We weten dat Vincent een competitiebeest is, en een sterke verdediger met en zonder bal." Ook Kevin De Bruyne liet zich opmerken tegen Leicester. Met een onhoudbaar schot vanop de rand van de zestien scoorde hij vroeg in de tweede helft de tweede goal van de Citizens. Voor De Bruyne was het de vijftigste beslissende actie in amper 76 Premier League-duels.

Bij Chelsea groeit Eden Hazard ondertussen steeds meer toe naar zijn beste niveau. Met twee doelpunten was de kleine dribbelaar de matchwinnaar tegen West Bromwich Albion, waar de Blues een vlotte 0-4 overwinning boekten. Ook bij Manchester United stond een Belg aan het kanon. Na zes weken zonder treffer trof Romelu Lukaku nog eens raak. Tegen Newcastle (4-1) scoorde hij de laatste goal.

Benteke maakt terugkeer

Ondertussen is ook Christian Benteke opnieuw fit na weken in de lappenmand met een knieblessure. De stand-in voor Lukaku bij de nationale ploeg mocht een kwartiertje opdraven voor Crystal Palace, dat op 2-2 bleef steken tegen Everton, waar Kevin Mirallas niet eens tot de selectie behoorde.

In Italië kende Radja Nainggolan een quasi miraculeus herstel. Vorige week moest de Ninja nog afhaken bij de Duivels, maar toch geraakte hij speelklaar om met AS Roma aan te treden in de derby tegen Lazio. Met een knap schot hielp hij zijn team aan 2-1 winst, waarna trainer Eusebio Di Francesco hem omschreef als "een superheld".