Rellen in Brussel – Samenkomsten om rellen af te keuren werden niet toegelaten

De stad Brussel heeft geen toelatingsaanvragen ontvangen voor mogelijke samenkomsten morgen/zondag om afstand te nemen van de gewelddadige rellen van afgelopen week. Op sociale media circuleren berichten over een samenkomst zondag op de trappen van de Beurs om 11 uur. Aan het Albertinaplein, nabij het station Brussel-Centraal, heeft de organisatie Marocains du RIF anderzijds opgeroepen voor een samenkomst om 14 uur.
Maar die samenkomsten zijn dus verboden, net als alle andere manifestaties waarvoor geen toestemming volgens de regels is aangevraagd. Dat laat het kabinet van de Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) weten.
De afwezigheid van een correcte toelatingsaanvraag lijkt dus ook de vreedzame wandeling van de Vrouwenraad en Hart boven Hard naar aanleiding van de internationale mannendag, vanaf 15 uur aan het Centraal Station, te treffen. Die actie wil de uitbreiding naar twintig dagen geboorteverlof zonder inkomensverlies steunen. Zaterdagavond kon de verantwoordelijke niet bereikt worden.
De stad Brussel vraagt iedereen die van plan was aan deze samenkomsten deel te nemen, hier van af te zien, hoe positief de intenties van de organisatoren ook lijken te zijn.

bron: Belga