Proximus League - Westerlo kan ook in Roeselare niet winnen

Roeselare heeft zaterdag op de zestiende speeldag in de Proximus League met 2-1 (rust: 0-1) gewonnen van Westerlo. De Kemphanen kwamen na 36 minuten nochtans op voorsprong op Schiervelde, na een strafschopdoelpunt van Wouter Corstjens. Westerlo, dat zijn fans een gratis busreis had aangeboden, leek op weg naar de eerste overwinning sinds 30 september, maar dat was buiten Mathieu Cornet gerekend, die zich met twee treffers (64. en 76.) in twaalf minuten tot matchwinnaar kroonde.

Met vier op zes staat Roeselare in de tweede periode voorlopig op de tweede plaats, na Lierse, dat het maximum van de punten nog heeft. De Lierenaars wonnen vrijdag al met het kleinste verschil van Cercle Brugge. In de reguliere competitie blijft Westerlo met amper twaalf punten voorlaatste. Met nog twee punten minder is Tubeke rode lantaarn. De Waals-Brabanders gaan zondag op bezoek bij Union.