Jupiler Pro League – Trainerswissel bij Kortrijk levert tegen STVV eerste zege sinds medio augustus op

Jupiler Pro League - Trainerswissel bij Kortrijk levert tegen STVV eerste zege sinds medio augustus op

KV Kortrijk heeft zaterdagavond op de vijftiende speeldag in de Jupiler Pro League met 3-2 (rust: 1-0) gewonnen van Sint-Truiden. Perbet (37.), Azouni (62.) en Chevalier (79.) zorgden voor de Kortrijkse doelpunten in het Guldensporenstadion. De thuisploeg kwam na de pauze nog met tien te staan na de tweede gele kaart voor Rougeaux en kwam daardoor in de slotfase nog in de problemen. Verder dan 3-2 kwamen de bezoekers uit Limburg niet, na een owngoal van Ouali (85.) en een treffer van Teixeira (87.).
Glen De Boeck debuteert zo meteen met een zege bij de Kortrijkzanen, die onder Yannis Anastasiou sinds 12 augustus niet meer gewonnen hadden. Toen pakte KVK op de derde speeldag de drie punten met een 1-2 zege in Eupen. In de stand klimt Kortrijk met veertien punten zo over KV Mechelen naar de veertiende stek, STVV blijft vierde met 24 punten.
Ook in Eupen werd er onlangs een nieuwe coach aangesteld. De Franse ex-international Claude Makélélé volgde Jordi Condom op bij de rode lantaarn en leek zaterdagavond op weg naar een scoreloos gelijkspel tegen Antwerp, totdat Stallone Limbombe (88.) daar in de slotfase anders over besliste: 0-1 en zo blijft Eupen laatste in de stand met tien punten. Antwerp blijft het goed doen en wipt voorlopig met 23 punten over Waasland-Beveren naar de vijfde plaats.
Eerder op zaterdag had landskampioen Anderlecht naar jaarlijkse traditie heel wat moeite met Moeskroen, waar er uiteindelijk met 1-2 gewonnen werd. In de vierde partij van zaterdagavond speelt Standard gastheer voor Oostende.

bron: Belga