Jupiler Pro League - Anderlecht boekt nipte zege in Moeskroen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Anderlecht heeft zaterdagavond op de vijftiende speeldag in de Jupiler Pro League met 1-2 (rust: 0-1) gewonnen op het veld van Excel Moeskroen. Paars-wit heeft het traditioneel lastig op Le Canonnier en dat was ook zaterdag niet anders. De bezoekers kwamen in een bijzonder matige eerste helft wel 0-1 voor dankzij een doelpunt van Massimo Bruno na 42 minuten. Meteen na de pauze kwam Moeskroen echter verdiend op gelijke hoogte. De Mexicaanse international Omar Govea verschalkte doelman Frank Boeckx, die de voorkeur had gekregen op Matz Sels, met een knal in de hoek. Uiteindelijk was het Henry Onyekuru (80.) die de regerende landskampioen de drie punten bezorgde.

Halverwege de reguliere competitie blijft Anderlecht derde met 28 punten, zes minder dan leider Club Brugge. De West-Vlamingen ontvangen zondag Waasland-Beveren in het Jan Breydelstadion. Charleroi opende vrijdag de vijftiende speeldag met een 2-0 zege tegen KV Mechelen en is daardoor met 31 punten tweede. Moeskroen is na een sterke competitiestart wat weggezakt en is met negentien punten in de middenmoot terug te vinden.

Met Kortrijk en Eupen spelen zaterdagavond om 20u twee ploegen thuis die een nieuwe coach aanstelden. Bij Eupen kwam de Franse oud-international Claude Makélélé in de plaats van Jordi Condom. Hij debuteert met een match tegen Antwerp. Glen De Boeck verving bij Kortrijk Yannis Anastasiou. De voormalige Rode Duivel ontvangt met de Kerels in zijn eerste wedstrijd STVV.

In de vierde partij van zaterdagavond speelt Standard om 20u30 gastheer voor Oostende.

bron: Belga