EuroMillions Volley League – Maaseik plots mee op kop

De achtste speeldag van de EuroMillions Volley League stond alweer in het teken van een topper. Door de recente verlieswedstrijden van Roeselare kon Aalst alleen aan de leiding komen mits winst tegen Maaseik. Dat lukte echter niet waardoor het leidersduo nu een trio is. Maaseik won met 1-3 en komt zo mee aan kop. Aalst verloor in de competitie alleen bij Roeselare en door het bekerverlies bij Amigos Zoersel is de EuroMillions Volley League plots het enige hoofddoel. Daarom was de wedstrijd tegen Maaseik ook heel wat belangrijker. Na een mindere start begint Maaseik – met stuntzege bij Roeselare en kwalificatie voor de Champions League – steeds beter te draaien. Die lijn trokken de Limburgers door. Ze pakten de drie punten in vier sets (23-25, 20-25, 25-20, 16-25). Cox (18 punten) en Maan (15 punten) zorgden voor het gros van de punten.
In de andere wedstrijd van zaterdagavond trok Haasrode Leuven naar Amigos Zoersel. Beide ploegen konden dit jaar al verrassen: Leuven klopte thuis Menen – misschien wel de revelatie van de heenronde – terwijl Amigos Zoersel Aalst wipte in de beker. In de competitie bedroeg de kloof tussen beide ploegen toch al vier punten en die werd verder uitgediept door de Leuvenaren. Slechts drie sets (21-25, 19-25, 16-25) waren nodig om het verschil met de onderste vier ploegen groter te maken. Tormans (15 punten), Peeters (13) en Vanneste (12) scoorden het meest.
De resterende twee affiches worden zondag op Waalse bodem afgewerkt. Borgworm ontvangt Gent, Menen trekt naar Guibertin. Gent is nog steeds op zoek naar de eerste zege, terwijl Menen genoeg heeft aan een tiebreakzege om de leidersplaats – en een serieuze optie op de herfsttitel – te nemen.

.

bron: Belga