ATP World Tour Finals – Stunt tegen Federer levert Goffin plaats in finale op

ATP World Tour Finals - Stunt tegen Federer levert Goffin plaats in finale op

David Goffin (ATP 8) heeft zich vandaag geplaatst voor de finale van de ATP World Tour Finals. In de halve finales zorgde onze landgenoot in de Britse hoofdstad Londen voor een stunt van formaat door de Zwitser Roger Federer (ATP 2) in drie sets uit het toernooi te kegelen: 2-6, 6-3 en 6-4 na 1 uur en 46 minuten. Voor de 26-jarige Luikenaar was het de eerste zege in zeven duels tegen de Zwitser, zesvoudig winnaar van de ATP World Tour Finals en het idool van de jonge Goffin. Het was de veertiende keer dat Federer zich op de seizoensfinale bij de laatste vier schaarde. Zes keer won hij het toernooi en vier keer was hij runner-up. Ter vergelijking, Goffin is de eerste Belg die een Masters bij de mannen speelt.

Voor Goffin, die zijn eerste ‘volledige’ World Tour Finals afwerkt (vorig jaar verving hij in de slotwedstrijd de geblesseerde Gaël Monfils, red), krijgt het toernooi zo nog een vervolg. In de finale neemt hij het morgen op tegen de winnaar van het duel tussen de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 6), de poulewinnaar in de groep Pete Sampras, de groep van Goffin, en de Amerikaan Jack Sock (ATP 9).

Goffin opende de week maandag met een stuntzege tegen de (licht geblesseerde) nummer één van de wereld, Rafael Nadal. Woensdag volgde een zware nederlaag tegen Dimitrov, maar tegen Thiem herstelde de Luikenaar zich opnieuw met een knalprestatie, om daar een dag later in de Londense O2 Arena nog een vervolg aan te breien.

bron: Belga