ATP World Tour Finals – David Goffin ziet in finale Grigor Dimitrov terug

ATP World Tour Finals - David Goffin ziet in finale Grigor Dimitrov terug

David Goffin (ATP-8) neemt het zondag in de O2 Arena in Londen in de finale van de ATP World Tour Finals op tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP-6). Die plaatste zich zaterdagavond voor de finale door de Amerikaan Jack Sock (ATP-9) in 1 uur en 59 minuten met 4-6, 6-0 en 6-3 te verslaan. Eerder op de dag stuntte Gofin met een zege tegen zesvoudig toernooiwinnaar Roger Federer (ATP-2). De 26-jarige Luikenaar schakelde de Zwitserse tennislegende in 1 uur en 45 minuten met 2-6, 6-3 en 6-4 uit.
Goffin stond in de groepsfase al tegenover zijn Bulgaarse leeftijdsgenoot en hield daar geen goede herinneringen aan over. Dimitrov veegde met 6-0 en 6-2 de vloer aan met Goffin. “Dat was een zware wedstrijd. In de finale zal ik uit een ander vaatje moeten tappen”, beseft Goffin. “Ik ga proberen tactisch wat te veranderen, wil agressiever spelen en een prestatie zoals vandaag tegen Federer leveren.”
In de onderlinge confrontaties leidt Dimitrov nu met 7-1. Al die duels werden ook op hardcourt uitgevochten. Dit jaar stonden Dimitrov en Goffin, allebei debutant op de ATP Finals, al vier keer tegenover elkaar. In februari schakelde Goffin Dimitrov in Rotterdam in de kwartfinales met 6-4, 1-6 en 6-3 uit. De twee gaven elkaar toen een derde keer op een maand tijd partij. Een week voor Rotterdam had Goffin de finale in Sofia met 7-5 en 6-4 verloren tegen Dimitrov en nog twee weken eerder moest hij in de kwartfinales van het Australian Open met 6-3, 6-2 en 6-4 het onderspit delven.

.

bron: Belga