ATP - Masters - David Goffin speelt tegen Federer voor Masters-finale

door
Belga
Leestijd 2 min.

David Goffin heeft zaterdag afspraak met de geschiedenis. Om 15 uur neemt onze landgenoot het in de 02 Arena in Londen op tegen tennislegende Roger Federer. Op het spel staat een plaats in de finale van de Masters. Vorig jaar nog was Goffin eerste reserve en moest hij voor de laatste groepswedstrijd de geblesseerde Gaël Monfils vervangen. Dit jaar betwist Goffin zijn eerste volledige Masters.

Zijn eerste "echte" deelname is nu al een succes. Na zijn eerste wedstrijd maandag had hij al de scalp van Rafael Nadal, de nummer 1 van de wereld, waartegen hij won met 7-6 (7/5), 6-7 (4/7) en 6-4. De tweede wedstrijd draaide uit op een nachtmerrie: Goffin speelde 6-0 en 6-2 tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 6). Maar vrijdag haalde hij het in zijn laatste en beslissende wedstrijd van zijn Oostenrijkse vriend Dominic Thiem (ATP 4), in 6-4 en 6-1. Zo wist Goffin zich te plaatsen voor de halve finales.

Goffin, de eerste Belg die een Masters bij de mannen speelt, moet het nu opnemen tegen Roger Federer (ATP 2). Federer heeft 95 ATP-titels op zijn naam, Goffin 4. Van de 6 onderlinge duels tot dusver heeft Goffin er nog geen enkele gewonnen. De laatste wedstrijd, dit jaar in Bazel, duurde maar een uur (6-1, 6-2).

"Ik heb nog geen manier gevonden om hem te verslaan", zei Goffin vrijdag op een persconferentie. "Ik moet iets veranderen, iets anders proberen om hem op de zenuwen te werken, want ook al raak ik de bal goed, dat brengt hem niet uit zijn evenwicht."

Federer liet alvast weten dat hij het liever opneemt tegen Goffin dan tegen Thiem. "Ik heb nog een zeer goede wedstrijd tegen hem in Bazel gespeeld. Hij verloor hier tegen Dimitrov, die op dezelfde manier als mij speelt. Thiem ken ik niet zo goed en ik denk dat ik Goffin beter kan onder controle houden."

Goffin belooft in ieder geval "alles te geven". De Belg heeft niets te verliezen, zijn toernooi is al geslaagd. En ook al zou hij er zaterdag uit liggen, hij heeft al snel een herkansing. Vrijdag (24 november) begint de finale van de Daviscup tussen België en Frankrijk. Een andere afspraak met de geschiedenis.

bron: Belga