Zo maak je je huid winterproof

Net zoals je in de winter een andere garderobe draagt dan in de zomer, vereist ook je huid een ander verzorgingsritueel. Met deze tips houd je je perzikvelletje intact tijdens de koude maanden.

1. Gebruik een vollere crème

Babor, Skinovage Skin Portect Cream, 50 euro voor 50 ml

Door de koude en de wind wordt de natuurlijke beschermlaag van je huid aangetast. Daarom kan je beter een vollere crème gebruiken, zodat er altijd een beschermlaag op je huid blijft zitten. De Skinovage Skin Protect Cream van Babor is een uitstekend voorbeeld van zo’n volle crème: het cichoreiwortelextract versterkt de beschermlaag en is rijk aan vitamine D, terwijl de Sheabutter en de macadamianotenolie de uitgeputte huid weer soepel maken.

2. Wees mild

Louis Widmer, Micellaire reinigingslotion, 15,55 euro voor 200 ml

Reinigingsproducten hebben een ontvettende werking, waardoor ze de natuurlijke balans van je huid kunnen verstoren. Dit resulteert gedurende de koude wintermaanden sneller in en uitgedroogde huid. Gebruik daarom milde reinigingsproducten die de vetlaag minder aantasten. Let er bijvoorbeeld op dat het product geen alcohol bevat.

3. Ventileer

Het klinkt misschien een tikje vreemd, maar je omgeving heeft wel degelijk een impact op je huid. In verwarmde ruimtes neemt de vochtigheid in de lucht af, wat alweer resulteert in een drogere huid. Het kan dus helpen om bakjes met water bij de radiatoren te zetten én af en toe het raam open te zetten.