Alles over de intrede van Sinterklaas

De intrede van de Sint
Belga / K. Van Accom

We hebben er lang naar uitgekeken, maar nu is het eindelijk zover. Morgen komen de Sint en zijn Pieten met de stoomboot aan in Antwerpen. 

Zoals elk jaar komt Sinterklaas samen met zijn goede vrienden met de boot van Spanje naar België en morgen is hij weer in het land. Zowel Bart Peeters als Bart De Wever, de burgemeester van Antwerpen, staan te popelen om hen samen met alle kinderen te verwelkomen.

Programma

Het feest begint al rond de middag op de Grote Markt in Antwerpen. Tussen 12 en 13 uur zal de stadsbeiaardier liedjes voor de kindjes spelen en om 13u30 komt ook de KetnetBand.

Om 13u45 komt de Sint toe aan het Steenplein in Antwerpen en zal hij in een stoet door de Suikerrui naar de Grote Markt wandelen. De Pieten delen ondertussen heel wat lekkers uit en nemen alle tekeningen aan. Rond 14u30, wanneer de Sint gearriveerd is in het stadhuis op de Grote Markt, zal hij ons vertellen of er dit jaar stoute kinderen waren.

Live uitzending

Niet getreurd voor wie morgen niet in Antwerpen geraakt. Zowel op één als op Ketnet kan je live meekijken en ook op Ketnet.be en in de Ketnet-app wordt de intrede uitgezonden.