Weerbericht: vrijdag nog rustig en zonnig, vanaf weekend wisselvallig weer

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het KMI verwacht deze middag rustig weer met wolkenvelden, maar ook met mooie zonnige perioden. De temperaturen lopen op naar 6 graden op de Ardense hoogten en 9 of 10 graden in Vlaanderen. Ook komende nacht rustig weer met bewolkte perioden en soms brede opklaringen. Het koelt af naar 0 tot -2 in de Ardennen, 1 tot 4 graden in het centrum van het land en 5 of 6 graden vlak aan zee. Morgen zijn er eerst nog opklaringen. Na de middag neemt de bewolking toe en valt er lichte of matige regen, eerst in het noorden van het land en naar de avond toe ook in het centrum. De temperaturen schommelen tussen 4 graden op de Ardense hoogvlakten en 9 graden in het westen van het land. Zaterdagnacht dalen de temperaturen naar 0 graden op de Ardense hoogten, 3 tot 5 graden in het centrum van het land en 6 graden aan zee.

Zondag krijgen we wisselvallig weer. Vooral in de oostelijke helft van het land kunnen er in de namiddag enkele regenbuien vallen. In het westen blijft het waarschijnlijk droog. De maxima liggen tussen 5 en 10 graden.

Maandag liggen we weer onder invloed van Atlantische depressies. Het wordt meestal zwaarbewolkt en regenachtig bij maxima van 7 tot 12 graden. Ook dinsdag en woensdag kan er soms wat lichte regen of motregen vallen, maar er zijn ook meer droge perioden. Het blijft wel meestal bewolkt. De maxima liggen in het centrum rond 8 graden op dinsdag.

Woensdag bereikt zachtere lucht ons land en dan kan het kwik tot 12 graden stijgen in het centrum. Donderdag en vrijdag lijkt het meestal zwaarbewolkt te blijven met soms perioden van regen of enkele buien, met maxima rond 14 graden in het centrum.

bron: Belga