Mourinho verrast: “Ibrahimovic is klaar om te spelen”

Mourinho verrast: "Ibrahimovic is klaar om te spelen"

Manchester United-coach José Mourinho heeft vandaag op de persconferentie, een dag voor de competitiewedstrijd tegen Newcastle United, verrassend nieuws naar buiten gebracht. “Ibrahimovic kan zaterdag zijn rentree maken”, liet Mourinho optekenen. De 36-jarige Ibrahimovic liep in april een zware knieblessure op tijdens het Europa League-duel met Anderlecht. Zijn terugkeer was voorzien voor eind december, maar zou nu plots veel eerder kunnen.

“Hij is volledig hersteld”, aldus Mourinho. “Je mag nog niet verwachten dat hij negentig minuten zal spelen of klaar is om verschillende matchen na elkaar te spelen. Hij heeft nog tijd nodig om zijn fitheid, zelfvertrouwen en scherpte op punt te krijgen. Maar het is fantastisch dat hij terug is. Ibra is een heel belangrijke speler voor ons. Hij heeft een ongelooflijke persoonlijkheid.” Over de samenwerking voorin met Romelu Lukaku maakt de Portugees zich geen zorgen. “Dat is geen probleem. Problemen zijn er pas als de spelers niet goed genoeg zijn. Het is makkelijk voor topspelers om samen te spelen.”

Mourinho bevestigde ook dat de Franse middenvelder Paul Pogba en de Argentijnse verdediger Marcos Rojo terugkeren uit blessureleed. Pogba kwam sinds half september niet meer in actie met een hamstringblessure, Rojo sukkelde met knieproblemen en speelde – net als Ibrahimovic – niet meer sinds de confrontatie met Anderlecht in de Europa League.

Vooral de terugkeer van Pogba stemde Mourinho tevreden. “Je kan duidelijk een Manchester United met Paul (Pogba) en zonder Paul zien. Zo simpel is het. We voetballen anders met Paul in het team.”

Manchester United staat momenteel tweede in de Premier League, op acht punten van leider Manchester City.

bron: Belga