Louis Croenen wil op zijn laatste Spelen beter doen dan achtste plaats

Louis Croenen wil op zijn laatste Spelen beter doen dan achtste plaats
Louis Croenen wil op zijn laatste Spelen beter doen dan achtste plaats

Zwemmer Louis Croenen wil op zijn laatste Olympische Spelen in Tokio beter doen dan zijn achtste plaats in de finale van de 200m vlinder in Rio. “Dan heb ik drie edities van de Spelen meegemaakt, dat zou mooi zijn”, vertelt hij op de Team Belgium-stage in Lanzarote. “Individueel wil ik in Tokio 2020 sowieso beter presteren dan in Rio, al is het niet evident om in die finale te geraken. Zwemmen is internationaal misschien wel één van de grootste sporten, de concurrentie is enorm”, aldus de 23-jarige Croenen.

“2017 verliep wat minder goed, ik moet nu echt een stap vooruitzetten”, verklaart de student LO en Bewegingswetenschappen. Op het voorbije WK greep hij net naast de halve finales van de 200m vlinder, de grootste ontgoocheling uit zijn carrière. “In aanloop naar het WK heb ik te veel hooi op mijn vork genomen qua studies. Ik heb in Boedapest gemerkt dat dat voor mij geen goed idee is in combinatie met topsport.”

Het Belgisch record (1:55.39) van Croenen op de 200m vlinder dateert van het WK 2015 in Kazan. Sindsdien zwom hij niet onder 1:56. “Het wordt stilaan tijd dat ik dat opnieuw doe. Twee jaar is toch wel lang, al mag ik hier ook niet te fel op focussen. Mijn BR is een scherpe tijd, maar dit jaar wil ik dat record toch verbeteren. Er zijn nog zoveel werkpunten, ik heb niet het gevoel dat ik aan mijn plafond zit. Twee jaar geleden was ik op het EK kortebaan vierde op de 200m vlinder, nu wil ik een medaille.”

Bron: Belga