Goffin plaatst zich voor halve finales ATP World Tour Finals

door
Belga
Leestijd 1 min.

David Goffin (ATP 8) heeft zich vandaag in de Londense O2 Arena gekwalificeerd voor de halve finales van de ATP World Tour Finals. Goffin versloeg de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 4) na één uur en dertien minuten in twee sets (6-4 en 6-1). Voor Goffin, die zijn eerste 'volledige' World Tour Finals afwerkt (vorig jaar verving hij in de slotwedstrijd de geblesseerde Gaël Monfils, nvdr.), krijgt het toernooi zo nog een vervolg. In de halve finales wacht voor de Luikenaar morgen een confrontatie met de Zwitser Roger Federer (ATP 2), die de groep Boris Becker winnend afsloot. De andere halve finale gaat tussen de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 6), de poulewinnaar in de groep Pete Sampras, de groep van Goffin, en de Amerikaan Jack Sock (ATP 9).

Goffin opende de week maandag met een stuntzege tegen de (licht geblesseerde) nummer één van de wereld, Rafael Nadal. Woensdag volgde een zware nederlaag tegen Dimitrov, maar tegen Thiem herstelde de Luikenaar zich opnieuw met een knalprestatie. Federer kloppen wordt een huzarenstukje voor Goffin. De twee speelden al zes keer tegen elkaar en zes keer won de Zwitser.

Later op de dag (om 21u00) spelen Dimitrov en de Spanjaard Pablo Carreno Busta (ATP 9) de laatste (overbodige) groepswedstrijd. Carreno Busta vervangt zijn landgenoot Rafael Nadal, die na de nederlaag tegen Goffin forfait gaf voor de rest van het toernooi met een knieblessure.

bron: Belga