WK 2018 – KBVB is bezig met voorbereidingen “om alles optimaal te laten verlopen”

WK 2018 - KBVB is bezig met voorbereidingen "om alles optimaal te laten verlopen"

De Rode Duivels waren het eerste Europese land dat zich via de kwalificaties wist te verzekeren van deelname aan het WK in Rusland van komende zomer. “We doen er alles aan om het toernooi optimaal te laten verlopen”, zei Koen De Brabander, CEO van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), donderdag op een persconferentie in Tubeke. Op 1 december trekt de KBVB met een zeskoppige delegatie naar het Kremlin in Moskou, waar de loting voor het WK plaatsvindt. “Onze agenda staat voor dat reisje helemaal volgeboekt”, zegt De Brabander. “Zo zijn er een aantal workshops gepland en moeten we het contract voor ons logement definitief vastleggen.”
De KBVB heeft een optie genomen op de Moscow Country Club als verblijfplaats voor de Rode Duivels. Van de Wereldvoetbalbond FIFA mogen federaties hun hotel pas na de loting vastleggen. “Dan pas weten we in welke stadions we spelen en welke verplaatsingen we moeten maken. Maar we zijn er vrij zeker van dat we de locatie zullen vastleggen”, herhaalde de CEO van de voetbalbond meermaals.
De Brabander zal in het Kremlinpaleis worden vergezeld door bondscoach Roberto Martinez, technisch directeur Chris Van Puyvelde, woordvoerder Stefan Van Loock, eventmanager Filip Van Doorslaer en teammanager Piet Erauw.

bron: Belga