Mathieu van der Poel krijgt goen licht voor WB-manche in Denemarken

Mathieu van der Poel krijgt goen licht voor WB-manche in Denemarken

Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon) kan zondag starten in de vierde wereldbekerveldrit van het seizoen in het Deense Bogense. De Nederlander liep vorig weekend een diepe snijwonde op aan de rechterknie tijdens de Superprestigecross in Gavere. De wonde werd gehecht en na drie dagen rusten, kreeg Van der Poel groen licht van de dokter.
“Goed nieuws”, zegt Van der Poel na een bezoek aan dokter Toon Claes in Herentals. “Na de dubbele winst in de Verenigde staten en in Koksijde heb ik een mooie voorsprong, maar Bogense missen zou een serieuze domper gweest zijn. Gelukkig is dat niet het geval. Dat ik drie dagen niet heb kunnen trainen, mag normaal gezien geen effect hebben op mijn niveau zondag.”

Van der Poel leidt in de wereldbeker met het maximum van 240 punten na zeges in Iowa City, Waterloo (VSt) en Koksijde. Laurens Sweeck volgt als tweede al op 80 punten.

Ondanks zijn val in Gavere kon Van der Poel afgelopen zondag tot het laatst meestrijden voor de zege. Uiteindelijk werd de Europese en Nederlandse kampioen genekt door mechanische pech, waardoor Wout van Aert de zege kon pakken.

bron: Belga