KBVB heeft plannen om Football Center in Tubeke uit te breiden

KBVB heeft plannen om Football Center in Tubeke uit te breiden

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft zijn plannen voor de uitbreiding van het Belgian Football Center in Tubeke voorgesteld. Het nationaal voetbalcentrum krijgt er vier voetbalterreinen en een gebouw bij. De KBVB bereikte een akkoord om een eerste grote perceel over te kopen. In 2018 moeten daar twee nieuwe voetbalterreinen geïnstalleerd worden. In een latere fase komen er nog twee voetbalterreinen bij op een tweede perceel waarvoor een aankoopovereenkomst afgesloten is. Tussen beide percelen is nog ruimte om een extra gebouw neer te zetten.

Sinds zijn inwijding in 2015 zocht de KBVB al naar mogelijkheden om het Football Center uit te breiden. “We willen ons centrum in Tubeke uitbouwen tot een kenniscentrum”, verklaart CEO Koen De Brabander. “Heel veel buitenlandse federaties zijn geïnteresseerd in het centrum en onze kennis. Vanuit China en Japan, maar ook andere federaties is de interesse in onze aanpak groot. We worden gelauwerd om onze omkadering van de clubs, om ons scoutingapparaat en om onze opleiding voor coaches”, weet De Brabander.

“Omdat het sportief centrum nog beperkt was, konden we niet aan de vraag van de buitenlandse federaties voldoen. Daarom hebben we gezocht naar uitbreidingsmogelijkheden. Dat zal ook extra middelen opleveren en zo het financiële draagvlak van de KBVB vergroten”, klinkt het nog.

bron: Belga