Drie personen gerechtelijk aangehouden na rellen op Muntplein

Drie personen gerechtelijk aangehouden na rellen op Muntplein

Van de 31 mensen die gisterenavond opgepakt werden bij de rellen op het Muntplein worden nog drie relschoppers gerechtelijk aangehouden. Nog drie andere personen werden na identificatie meteen vrijgelaten en 25 relschoppers die administratief werden aangehouden, zijn intussen opnieuw vrijgelaten. Dat zegt de politie Brussel Hoofdstad Elsene vandaag. Het Brusselse parket geeft om 11 uur een persconferentie. Op het Muntplein bevonden zich voornamelijk jongeren toen de rellen na een bezoek van de Franse YouTuber Vargasss92. Van de personen die administratief werden aangehouden zijn er liefst 21 minderjarig.

Over de gerechtelijke aanhoudingen zal het parket van Brussel om 11.00 uur op een persconferentie verder uitweiden. De gerechtelijke aanhoudingen konden gebeuren via de beelden die de politie al ter beschikking kreeg en waarop de relschoppers geïdentificeerd en gelinkt konden worden aan hun daden.

De politie Brussel Hoofdstad Elsene liet gisterenavond via Twitter nog weten dat de politieaanwezigheid in het centrum van Brussel versterkt wordt de komende dagen en dat er kordaat zal opgetreden worden tegen relschoppers.

bron: Belga