Dodelijk slachtoffer E40 is 19-jarige vrouw die in verkeerde richting reed

Dodelijk slachtoffer E40 is 19-jarige vrouw die in verkeerde richting reed

Het dodelijke slachtoffer van het ongeval op de E40 richting Brussel in Aalst is een 19-jarige vrouw die in de verkeerde richting de snelweg was opgereden. Dat melden de wegpolitie en de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. De twee inzittenden van het aangereden voertuig werden in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht.
De jonge vrouw reed om 4.17 uur in Affligem de E40 op in de verkeerde richting. Ter hoogte van Aalst botste de auto frontaal op een lichte vrachtwagen. De tiener overleefde het ongeval niet. De twee inzittenden van de lichte vrachtwagen raakten zwaargewond en werden in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. Bij het ongeval waren nog twee andere voertuigen betrokken. De twee bestuurders van die wagens raakten lichtgewond. Een verkeersdeskundige aangesteld door de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen onderzoekt de exacte omstandigheden van het ongeval.

De aanrijding zelf gebeurde rond 4.30 uur, zegt parketwoordvoerster Annelies Verstraete. “Bij het ongeval raakten vier voertuigen betrokken. Volgens de eerste vaststellingen reed een spookrijder frontaal in op een tegenliggend voertuig. Vervolgens geraakten ook twee andere tegemoetkomende voertuigen betrokken bij het ongeval. De spookrijder, een vrouw van 19 jaar uit Herzele, overleed ter plaatse.” De identiteiten van de andere slachtoffers zijn nog niet bekend.

De snelweg was door het ongeval meer dan vijf uur versperd. Bestuurders die richting Brussel reden, moesten de snelweg in Aalst verlaten en er via de calamiteitenroute opnieuw op in Ternat. Ook op de lokale wegen was er grote hinder.

bron: Belga