Atlanta boekt eerste NBA-thuiszege

Atlanta boekt eerste NBA-thuiszege

Atlanta heeft na vier nederlagen voor het eerst in dit NBA-seizoen een thuisoverwinning mogen vieren. De Hawks waren gisterenavond met 126-80 veel te sterk voor Sacramento. De Duitser Dennis Schröder (21 punten) en zijn Amerikaanse teamgenoot Dewayne Dedmon (20 punten, 14 rebounds) leidden Atlanta naar de ruime zege, de eerste dit seizoen in de Philips Arena waar bijna 14.000 basketfans opdaagden. “We hebben dit moment de slechtste statistieken in de NBA, dus deze overwinning doet deugd. Nu moeten we op de ingeslagen weg verder gaan”, reageerde Taurean Prince, die goed was voor 14 punten.

Atlanta was de voorbije seizoenen een vaste waarde in de subtop van de Eastern Conference maar verkeert dit seizoen in het sukkelstraatje. Met amper drie zeges uit vijftien wedstrijden bengelen de Hawks helemaal onderin het klassement.

Detroit doet het veel beter maar verloor gisteren wel met 99-95 van Milwaukee, waar Khris Middleton met 27 punten topschutter werd. Ondanks de nederlaag blijven de Pistons (10-4) tweede in het Oosten, na de autoritaire leider Boston (13-2).

Vicekampioen Cleveland hangt in de middenmoot. De Cavaliers wonnen gisteren met 107-115 van Charlotte. LeBron James was goed voor 31 punten.

bron: Belga