Zo zien de potten voor de WK-loting eruit

Peru heeft het allerlaatste ticket voor het WK bemachtigd. In de terugwedstrijd van de intercontinentale barrages versloegen de Zuid-Amerikanen Nieuw-Zeeland met 2-0. Zo is ook de indeling van de potten voor de loting bekend.
door
Maarten
Leestijd 1 min.

De overige 31 deelnemers waren al bekend, maar in Lima moesten Peru en Nieuw-Zeeland nog bikkelen om het laatste ticket. Nadat de heenmatch in Wellington vorige zaterdag op 0-0 was geëindigd, klaarden de Peruvianen voor eigen volk de klus.

De nummer vijf uit de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule mag zo voor het eerst sinds 1982 naar een WK-eindronde, wat leidde tot grote vreugdetaferelen. De seismologische dienst van buurland Chili stelde zelfs aardschokken vast toen Jefferson Farfan de openingsgoal op het bord trapte.

1 december

Nu alle tickets zijn uitgedeeld, krijgt ook de komende loting vorm. Die vindt op 1 december plaats in de Russische hoofdstad Moskou. De Rode Duivels gaan er als reekshoofd in pot 1, net als Rusland, Duitsland, Brazilië, Portugal, Argentinië, Polen en Frankrijk.

Pot twee bestaat uit Spanje, Peru, Zwitserland, Engeland, Colombia, Mexico, Uruguay en Kroatië, terwijl Denemarken, IJsland, Costa Rica, Zweden, Tunesië, Egypte, Senegal en Iran in de derde pot verdwijnen. Servië, Nigeria, Australië, Japan, Marokko, Panama, Zuid-Korea en Saoedi-Arabië hebben de minst beschermde status.

Ticketverkoop

Ondertussen is ook de tweede fase van de ticketverkoop van start gegaan, die duurt tot 28 november. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht op de website van wereldvoetbalbond FIFA. Voor niet-Russen kosten de goedkoopste tickets 89 euro