Tom Boonen legt zich volgend jaar toe op enduranceraces

Tom Boonen legt zich volgend jaar toe op enduranceraces

Tom Boonen heeft vanavond zijn toekomstplannen uit de doeken gedaan. De ex-profrenner zal zich vanaf volgend jaar toeleggen op endurancewedstrijden, de langere afstandswedstrijden in de autosport van drie uur en meer. Hij zal dat doen bij het WCB (Woutim & Carrlo-Bel) Racing Team van Jimmy De Breucker. Na met verschillende takken van de autosport kennis gemaakt te hebben, lijkt Tom Boonen zijn passie gevonden te hebben: de endurancewedstrijden. “Ik heb dit jaar drie van dat soort wedstrijden gereden en ik heb gemerkt dat ik dat heel graag doe”, aldus Boonen tijdens een toelichting van de plannen op het circuit van Zolder. “Het is een hele zware sport omdat er heel veel kan mislopen. Maar ik verbaas me iedere keer over hoe hard ik er telkens in op ga.”

Veertien racen zal Tom Boonen volgend jaar afleggen, en daarbij rekent hij de Fun Cup-wedstrijden – racen met een Volkswagen Beetle – nog niet mee. “Ik heb een gevulde agenda volgend jaar”, lachte Boonen. “Ik moet ook rekening houden met mijn beperkingen. Ik heb namelijk tijd nodig om te leren, maar schrik heb ik niet. Ik heb al veel ervaring opgedaan en ik ga met een plezante auto kunnen racen: de Mercedes-AMG GT4. Toch wel een van de besten in zijn soort.”

Ondanks de switch naar de autosport, blijft Boonen tijd vrijmaken voor de wielersport. “Ik fiets nog wel, die deur is zeker nog niet gesloten”, klinkt het. “Maar ik ga ook lopen en zit toch zo’n drie keer per week in de fitness. Ik doe er alles aan om mijn conditie te onderhouden.”

In januari rijdt Boonen al zijn eerste endurance wedstrijd in Dubai. “Een wedstrijd van 24 uren”, aldus Boonen. “Maar ik hoef die niet meteen te winnen. Ik wil vooral geen stappen overslaan en gestaag opbouwen. Ik heb geen haast.”

bron: Belga