Rellen Muntplein - Bezoek social media-ster vermoedelijk oorzaak van onlusten

door
Belga
Leestijd 1 min.

De onlusten op het Brusselse Muntplein deze namiddag zijn naar alle waarschijnlijkheid het gevolg van de aanwezigheid van social media-ster Vargasss92. Dat melden politionele bronnen. De jongeman, die duizenden volgers heeft op Snapchat en Instagram, had opgeroepen om woensdagnamiddag om 16.00 uur aanwezig te zijn op het Muntplein, al vroeg hij er wel bij om de boel niet uit de hand te laten lopen. De komst van Vargasss92 zorgde ook al in andere steden voor massale opkomsten. De Fransman Vargasss92 is een bijzonder populaire zogenaamde "influencer" op Snapchat en heeft maar liefst 600.000 volgers op Instagram. gisteren had hij opgeroepen om deze namiddag om 16.00 uur aanwezig te zijn op het Muntplein, omdat hij naar eigen zeggen een namiddag wilde doorbrengen met zijn fans.

"Loop niet weg wanneer ik daar ben", klonk het. "De politie zou me meteen evacueren en ik wil dat niet, ik wil zolang mogelijk bij jullie blijven." De jongeman voegde er wel aan toe: "Ik wil geen opstootjes, ik wil dat niemand duwt, want anders gaat de politie me weghalen. Ik wil gewoon een namiddag zonder problemen met jullie spenderen en met jullie plezier maken."

De komst van de social media-ster trok heel wat jongeren maar toen de politie tussenkwam omdat de volkstoeloop te groot was en de man zelf geen vergunning had, reageerden de fans boos en richtten ze zich tegen de politie.

bron: Belga