Brusselse artiesten domineren Red Bull Elektropedia Awards

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het was woensdagavond Brussel boven op de zevende editie van de Red Bull Elektropedia Awards. In het Brusselse Flagey kaapten Roméo Elvis x Le Motel liefst vijf prijzen weg. De Brusselse rapper Zwangere Guy scoorde de Breakthrough Artist/DJ/Producer/MC Award, de Brusselse Fuse heroverde de eerste plaats in de Club Top 30 en de Brussels Electronic Marathon werd bekroond met de Breakthrough Party/Festival/Club Award. In 2016 was Roméo Elvis, afkomstig uit Linkebeek, al een grote winnaar met drie hoofdprijzen, maar in 2017 bevestigt hij zijn status met liefst vijf Red Bull Elektropedia Awards. Die krijgt hij samen met de Brusselse producer Le Motel voor Artist of The Year, Best Song, Best Album, Best Live Act en de Chase Award. Le Motel won ook ook nog de Best Producer Award.

Eén van de belangrijkste prijzen, die van beste dj van het land, ging naar een vrouw. Amelie Lens stond vorig jaar nog op nummer 12, maar laat nu 2manydj's en Faisal, de nummer één van vorig jaar, achter haar. Faisal won wel de Best Radio Award. Het Waalse Dour Festival mag zich dan weer voor de derde keer op rij het beste festival noemen.

Naar goede gewoonte mocht het publiek zijn stem uitbrengen om de winnaars in de vele categorieën te bepalen en dat deden ze met 28.402 dit jaar. Dat is een stijging van 6.000 stemmen tegenover de vorige editie.

bron: Belga