ATP World Tour Finals – Goffin: “Het was een zeer, zeer moeilijke match tegen Dimitrov”

ATP World Tour Finals - Goffin: "Het was een zeer

David Goffin (ATP 8) had woensdag weinig in de pap te brokken in zijn tweede wedstrijd op de ATP World Tour Finals in Londen. Tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 6) kon de Luikenaar nauwelijks twee spelletjes pakken. De statistieken – 9 winners versus 28 directe fouten – waren zeer duidelijk. Een dreun na de knappe zege van maandag tegen nummer één van de wereld, Rafael Nadal. “Grigor heeft echt een heel sterke partij gespeeld”, opende Goffin. “Vanaf het begin van de partij was hij zo goed. Hij ging dan ook meteen door mijn opslag heen. Het was al snel 4-0, terwijl ik ook niet heel slecht speelde. Maar ik moest me forceren en mijn zelfvertrouwen daalde. In de tweede set heb ik proberen te reageren. Ik heb enkele kansen gekregen om terug in de partij te komen, maar Dimitrov toonde zich opnieuw zeer solide, vooral op zijn eigen opslag. Hij heeft echt erg goed gespeeld vandaag.”
Toch is er nog steeds niets verloren voor Goffin. Als de Belgische nummer één vrijdag wint van zijn maatje Dominic Thiem (ATP 4) vervoegt hij Dimitrov in de halve finales.
“Als tennisser verlies je bijna iedere week”, werd Goffin filosofisch. “Je mag deze nederlaag niet belangrijker maken dan hij is. Ik ga me nu goed voorbereiden op de wedstrijd van vrijdag tegen Thiem. Ik ken hem goed, we trainen vaak samen. Ik heb tactisch al een idee hoe ik het ga aanpakken. Fysiek is er geen probleem. Mijn knie houdt het. Natuurlijk is elke wedstrijd zwaar, maar ik heb nog genoeg energie.”

bron: Belga