Noord-Koreaanse soldaat loopt over naar Zuid-Korea: geraakt door vijf kogels

Noord-Koreaanse soldaat loopt over naar Zuid-Korea: geraakt door vijf kogels
Noord-Koreaanse soldaat loopt over naar Zuid-Korea: geraakt door vijf kogels

De Noord-Koreaanse soldaat die gisteren naar Zuid-Korea overliep, werd tijdens zijn vlucht geraakt door vijf kogels die Noord-Koreaanse soldaten op hem hadden afgevuurd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse nieuwsagentschap Yonhap op gezag van de legertop in het land. De man is er erg aan toe. Het is nog niet zeker of hij het zal overleven, aldus een dokter van het ziekenhuis waar hij is opgenomen. De soldaat reed met een auto naar de gedemilitariseerde zone en stak dan de demarcatielijn over. Vier Noord-Koreaanse soldaten achtervolgden hem en namen hem onder vuur met pistolen en AK-47-aanvalsgeweren. Ze zouden veertig kogels op hem hebben afgevuurd, waarvan er vijf hem ook hebben geraakt. De man zelf was ongewapend.

De soldaat “zocht aanvankelijk dekking achter een gebouw aan de zuidkant van de JSA”, aldus het commando van de Verenigde Naties, dat de afkorting gebruikt voor de ‘Joint Security Area’, het enige deel van de gedemilitariseerde zone waar Noord-Koreaanse en Zuid-Koreaanse soldaten oog in oog met elkaar staan.

De overloper werd overgebracht naar een lokaal ziekenhuis ten zuiden van Seoel. In het ziekenhuis onderging hij een operatie. Volgens een dokter van dat ziekenhuis verkeert de man in kritieke toestand en is het onduidelijk of hij het zal overleven. “We moeten de cruciale momenten in de komende tien dagen afwachten”, aldus de dokter.

Bron: Belga