Mischaël Modrikamen weerlegt beschuldigingen van fraude

Mischaël Modrikamen weerlegt beschuldigingen van fraude

De voorzitter van de Parti Populaire (PP), Mischaël Modrikamen, heeft bevestigd dat er bij hem huiszoekingen hebben plaatsgevonden in een dossier naar misbruik van Europese subsidies. Op een persconferentie zei hij dat men hem wil neerhalen. Volgens Modrikamen gaat het om de vier huiszoekingen sinds 2010. Niemand werd ondervraagd en er zijn dit jaar ook geen ondervragingen voorzien. “We hebben geen andere details over het dossier dan dat er een band is met Europa”, verklaarde Mischaël Modrikamen.

De Europese partij Alliantie voor Directe Democratie in Europa(ADDE), waartoe de PP behoort, wordt gedomineerd door de Eurofobe, de Britse partij Ukip van Nigel Farage. ADDE werd eerder al verdacht van het onrechtmatig aanwenden van Europese middelen voor zaken als politieke activiteiten van Ukip in Groot-Brittannië, peilingen naar aanleiding van de nationale verkiezingen en het brexit-referendum. “We hebben dit aangevochten voor het Europees hof van Justitie van de Europese Unie. De procedure loopt nog”, aldus de PP-voorzitter.

Volgens Modrikamen kaderen de huiszoeking en de verdachtmakingen in pogingen om eurokritische partijen in diskrediet te brengen. Zo kon Modrikamen zich niet persoonlijk komen verdedigen over de onrechtmatige uitgaven “waardoor een technische kwestie opeens een fraudegeval werd”. Hij is ervan overtuigd dat men hem zoekt, “maar dat verandert niets aan mijn vastberadenheid om het land te veranderen”.

bron: Belga