Kwal. WK 2018 - Christian Eriksen bezorgt Denemarken vijfde WK-deelname

door
Belga
Leestijd 1 min.

Denemarken heeft zich dinsdagavond geplaatst voor het WK van volgend jaar in Rusland. In Dublin wonnen de Denen hun terugwedstrijd in de Europese barrages tegen Ierland overtuigend met 1-5. De heenwedstrijd was op 0-0 geëindigd. Voor eigen publiek kenden de Ieren nochtans een droomstart. Al na vijf minuten klommen "The Boys in Green" op voorsprong via Shane Duffy. Nog voor de pauze stelde Denemarken orde op zaken. Andreas Christensen (29.) en Christian Eriksen (32.) brachten de Deense WK-droom heel dicht bij werkelijkheid. In de tweede helft stelde sterkhouder Eriksen (63. en 74.) de WK-kwalificatie veilig. In de slotminuut legde Nicklas Bendtner de 1-5 eindstand vanop de penaltystip vast.

Denemarken gaat met het laatste Europese ticket aan de haal. Eerder al verzekerden Kroatië, Zwitserland en Zweden zich via de barrages van WK-deelname. Er zijn voorlopig nog twee plaatsen vrij. Woensdag strijden Australië en Honduras voor een WK-ticket, donderdag kijken Peru en Nieuw-Zeeland elkaar in de ogen. De heenwedstrijd van beide confrontaties eindigde op 0-0.

Denemarken neemt komende zomer voor de vijfde keer deel aan het WK. De Denen waren er eerder al bij in 2010, 2006, 2002, 1998 en 1986. Voor Ierland is het al van 2002 geleden dat het zich nog eens kon plaatsen voor een WK.

.

bron: Belga