Axel Hervelle stopt bij Belgian Lions

door
Belga
Leestijd 2 min.

Axel Hervelle maakt een einde aan zijn carrière bij de Belgian Lions en legt zich volledig toe op zijn clubloopbaan. Dat heeft de 34-jarige basketballer vandaag bekendgemaakt. "Het was een zeer moeilijke beslissing", verklaart Hervelle op de site van de Belgische basketbond. "Ik moest eerlijk zijn met mezelf", legt Hervelle uit. "Ik heb mijn ganse carrière geïnvesteerd in mijn lichaam en verzorging, de reden dat ik een goed evenwicht vond tussen mijn club en de Belgian Lions. Ik voel nu echter dat het moeilijker wordt om beiden te combineren."

"In mijn hart zal ik altijd een Lion blijven", gaat onze landgenoot die actief is bij het Spaanse Bilbao voort. "Ik herhaal dat het een moeilijke beslissing is, maar ik denk ook dat het de juiste is. Op het niveau van de Belgian Lions hebben we een uitgebalanceerde groep met jonge mensen en talent en een aantal anciens om hen te begeleiden. Ik denk dat Sam Van Rossom, Jonathan Tabu, evenals Maxime De Zeeuw die nu bijna dertig jaar is, heel goed in staat zijn om de rol van boegbeeld op zich te nemen."

"Ik vind het persoonlijk iets te vroeg, maar heb uiteraard begrip voor Axel en zijn situatie", reageerde bondscoach Eddy Casteels. "Ik ben twaalf jaar bondscoach en hij was steeds mijn verlengstuk op het parket. Een leider ook en voor mij één van de grootste Belgische spelers, misschien wel de beste ooit. We zullen enerzijds zijn nijdigheid tijdens de wedstrijden missen en anderzijds zijn leiderschap ernaast."

Hervelle (128 caps) was zestien jaar lid van de Belgian Lions. Hij zit in de legendarische 'Club 100' van de Lions en telt na Christophe Beghin (137) en Jef Eygel (134) de derde meeste selecties bij de nationale ploeg.

bron: Belga