ATP World Tour Finals – David Goffin verslaat Nadal “na zware strijd tot het laatste punt”

ATP World Tour Finals - David Goffin verslaat Nadal "na zware strijd tot het laatste punt"

“Dit was tot het allerlaatste punt een zware strijd”, reageerde David Goffin (ATP-8), nadat hij maandag in zijn openingswedstrijd op de ATP World Tour Finals de Spanjaard Rafael Nadal (ATP-1) in 2 uur en 37 minuten met 7-6 (7/5), 6-7 (4/7) en 6-4 verslagen had. “Nadal is een echte vechter, mentaal is hij één van de sterkste spelers in het circuit. Ik ben blij dat ik eindelijk een manier gevonden heb om hem te verslaan en dat dat net hier op de Finals gebeurt, maakt het nog specialer. Van de sfeer hier in de O2 Arena heb ik echt genoten en ik kijk er al naar uit om hier over twee dagen weer te staan.”
“Eerlijk, het was echt wel moeilijk om mezelf weer op te laden na het verlies van de tweede set. Ik weet niet hoe ik er toch in geslaagd ben. Vier matchballen kon ik in die tweede set niet benutten. Maar ik had mezelf eigenlijk niets te verwijten. ‘Rafa’ sloeg alleen maar winners en werkte ze zo weg. Het was zijn verdienste, niet mijn fout. Ik heb mezelf voorgehouden dat ik goed bezig was en op dezelfde manier moest doorgaan en ben voor elk punt blijven gaan. Ik ben heel fier dat ik de eerste Belg ben op de Finals en het doet me deugd al die Belgische vlaggen in de tribunes te zien. Maar hier eindigt het niet, ik ga er alles aan doen om hier tot het einde een goed figuur te blijven slaan.”
Woensdag neemt Goffin het in zijn tweede wedstrijd op tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP-6). Die won maandag ook zijn openingsmatch: 6-3, 5-7 en 7-5 tegen de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-4).

.

bron: Belga