Er komt een tv-serie van The Lord of the Rings

The Lord of the Rings
Flickr / Themeplus

Er ging al eerder het gerucht de ronde dat er een tv-serie zou komen van The Lord of the Rings, maar nu heeft Amazon het bevestigd. Er zouden zelfs meerdere seizoenen op komst zijn.

In een persbericht heeft Amazon bekend gemaakt dat ze de wereldwijde uitzendrechten hebben verkregen om een tv-serie rond de films van Peter Jackson en de boeken van J.R.R. Tolkien te maken. De deal geldt voor meerdere seizoenen en mogelijk komt er ook een spin-off.

Nieuwe verhaallijn

De serie zal niet dezelfde verhaallijn volgen als de populaire trilogie, maar zal eraan voorafgaan. Het is dus mogelijk dat de nieuwe verhaallijn deels gebaseerd is op The Hobbit, wat zich ook voor de reeks afspeelt.

Tolkien Estate and Trust en HarperCollins zijn vereerd dat Amazon, dat zich al jarenlang inzet voor literatuur, de allereerste televisie-serie voor The Lord of the Rings zal maken. “The Lord of the Rings is een cultureel fenomeen dat tot de verbeelding van vele generaties fans spreekt”, aldus Sharon Tal Yguado, hoofd van Scripted Series bij Amazon Studios.

Amazon Prime

De serie zal enkel beschikbaar zijn voor abonnees van Amazon Prime Video, een online streamingdienst vergelijkbaar met Netflix. Wanneer de serie uitkomt, wie ze gaat regisseren en wie deel zal uitmaken van de cast is nog niet bekend.