Last van een droge huid na de eerste koudeprik?

Een typische en lastige eigenschap van een droge huid, is dat ze ruw en trekkerig aanvoelt en dat het zelfs jeukend of pijnlijk kan zijn. Om de huid te verzorgen en om het trekkende gevoel en het ruwe oppervlak te herstellen, geven we graag enkele tips die dit gevoel helpen te verzachten of te voorkomen. Een droge huid vraagt namelijk een intensieve dagelijkse hydratatie.

De huid moet in de eerste plaats dagelijks ‘s ochtends en ‘s avonds worden gevoed met een speciale crème voor de droge huid.

 

Als je uit de douche of het bad komt, is het beter je huid droog te deppen dan te wrijven. Zo wordt je huid minder belast. Gebruik voor het douchen of baden aangepaste producten voor de gevoelige huid, zoals Lipikar Syndet of Lipikar Wasolie.

 

Vooral voor jonge kinderen is het belangrijk de vingernagels goed kort te houden om de huid niet te beschadigen bij het krabben. Hou een Lipikar Stick AP+ binnen handbereik, om de jeuk onmiddellijk te kalmeren zodat je niet hoeft te krabben.

 

Je handen tijdens koude dagen dagelijks extra insmeren met een goede crème is zeker geen overbodige luxe. Smeer de handen meerdere malen per dag in en wacht niet totdat ze al droog beginnen worden alvorens je gaat smeren.

 

Tijdens deze koude dagen kunnen ook je voeten wat extra hydratatie gebruiken. Smeer je voeten dagelijks zorgvuldig in om ze weer glad en comfortabel te laten aanvoelen. De voetencrème van Lipikar herstelt ook kloven en maakt eeltplekken minder dik.