Weerbericht: nog enkele lokale buien

door
Belga
Leestijd 1 min.

Deze namiddag blijft het wisselend bewolkt met nog enkele lokale buien. De maxima liggen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 11 graden aan de kust bij een overwegend matige wind uit noord tot noordwest. Dat meldt het KMI. Vanavond en vannacht wordt het licht bewolkt maar droog. De minima schommelen tussen 0 en -3 graden in Hoog-België en tussen +1 en +6 graden elders in het land. In het zuidoosten van het land kan het lokaal glad zijn door aanvriezende nevel of mist. De wind waait zwak tot aan zee matig en krimpt naar zuidwest.

Dinsdagochtend zijn er op vele plaatsen nog brede opklaringen. Als gevolg van een verzwakte storing neemt de bewolking geleidelijk toe vanaf de kust. Het blijft meestal droog. De maxima liggen tussen 5 à 6 graden in de Ardennen, rond 8 à 10 graden in Laag- en Midden-België en tot 11 graden aan de kust. De wind waait zwak tot matig uit zuidwest.

Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag wordt het zwaarbewolkt maar overwegend droog. In de Ardennen kan lokaal wat nevel of mist gevormd worden. De minima liggen tussen 2 graden in het uiterste oosten van het land en tot 10 graden aan de kust.

Woensdag en donderdag is het vaak grijs maar overwegend droog. De maxima halen rond 10 graden in het centrum van het land. Vrijdag trekt een regenzone vanaf de kust over het land.

bron: Belga