Twaalf maanden cel voor Antwerpsupporters die agent sloegen

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft drie Antwerpsupporters veroordeeld tot twaalf maanden cel en 1.200 euro boete, omdat ze na een voetbalwedstrijd een politie-inspecteur hadden afgetroefd. Het slachtoffer was drie weken arbeidsongeschikt. De feiten speelden zich op 4 februari af, na de match van Antwerp F.C. tegen Union in het Koning Boudewijnstadion. Antwerpsupporters werden door de politie begeleid en op de trein richting Antwerpen gezet. Ter hoogte van het station van Berchem viel de trein echter stil. De gemoederen raakten verhit door overmatig alcoholgebruik en het moeilijk verloop op het einde van de match door een tegendoelpunt.

Er ontstond een incident tussen de drie beklaagden en een inspecteur van de Spoorwegpolitie. Hij moest flink wat slagen incasseren en was 23 dagen arbeidsongeschikt. Mike V.E. (30) verklaarde later tegenover de politie dat hij dronken was. Limane B. (38) bekende een slag te hebben gegeven. Patrick J. (38) ontkende, maar de rechtbank vond ook zijn schuld bewezen.

“Zinloos geweld ingegeven door drankmisbruik en door ergerlijk hooliganisme is ontoelaatbaar en overschaduwt op negatieve wijze de voetbalsport”, oordeelde de rechtbank. De drie amokmakers lieten verstek gaan op hun proces. Ze moeten de schade van de inspecteur vergoeden.

bron: Belga