Stad Brussel wil door rellen getroffen handelaars helpen met subsidies en franchises

Stad Brussel wil door rellen getroffen handelaars helpen met subsidies en franchises

De stad Brussel wil de getroffen handelaars op de Lemonnierlaan financieel helpen. Dat maakt Brussels schepen van Economische Zaken Marion Lemesre (MR) bekend na een bezoek aan de gevandaliseerde wijk. Tijdens haar bezoek ontmoette schepen Lemesre samen met verscheidene andere schepenen de getroffen handelaars en de voorzitter van de handelaarsvereniging van de wijk, Nour Eddine Layachi. Samen bekeken ze op welke manier de Stad Brussel bijkomende hulp kan verlenen.

“Eens wij de kosten voor de beveiliging van winkels hebben geraamd, bekijken wij of de handelaarsvereniging een subsidie kan krijgen. Wij onderzoeken eveneens of het mogelijk is om de franchise van handelaars die een dossier schadevergoeding indienen bij hun verzekeraar over te nemen”, stelt schepen Lemesre.

De schade is groot voor de tientallen handelaars van wie de ruiten werden ingeslagen en winkels zelfs werden geplunderd. Hoe hoog de kosten zullen oplopen en waar de stad Brussel het geld zal vinden, is nog niet duidelijk. “Maar we zullen het budget wel ergens kunnen vinden”, verklaarde eerste schepen Alain Courtois bij de Brusselse zender BX1.

bron: Belga